Press ESC to close

Mahmut YUMMahmut YUM Kişisel Blog

Toplama bilgisayar mı?, Markalı bilgisayar mı?

Merhaba, öncelikle toplama bilgisayar hakkında biraz bilgi edinelim.

TOPLAMA BİLGİSAYAR
Toplama Bilgisayar, bilgisayarın yapısını oluşturan tüm parçaları sizin almanız ve inşa etmenizi gerektirmektedir. Hiç bir profesyonel yardım almayacağınız için neyi satın alacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Yanlış satın almalarda sorunlar çıkabilir. Bence toplama bilgisayar özgürlüktür. Kullanacağınız biçime göre şekillendirebilirsiniz. Örneğin İş/Ofis – Oyun – Tasarım/Grafik alanlarından birisi için satın almak istiyorsanız o alanlara yönelik parçalara önem verebilirsiniz. Buna en basit örnek Oyun Bilgisayarı için verilebilir. Oyun Bilgisayarında iyi olmasını istediğimiz parçalardan birisi grafik kartıdır oyun grafiklere bağlı olduğu için bu kartın iyisini satın almamız gerekecek. Ofis bilgisayarı için grafik kartı fazla bir önem taşımadığı için orta düzeyde bir kart tercih edebilirsiniz. Yani tamamen size kalmış bütçe dostudur.

MARKA BİLGİSAYAR
Marka bilgisayar ile devam edelim. Markalı Bilgisayar bir firmaya bağlı olacağı için öncelikle bozulma gibi durumlarda size Garanti hizmeti sunar bu yukarıda bahsettiğimiz Toplama Bilgisayar’da yoktur. Eğer bilgisayar parçaları hakkında fazla bilgiye sahip olduğunuzu düşünmüyorsanız en iyi seçenek markalı bilgisayardır. Ama kendinize göre şekillendiremezsiniz en büyük eksisi bence bu. Ayrıca basittir sizi yukarıda anlattığım aşamalardan kurtarır satın aldıkdan sonra evinize götürüp anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bence..
Parçalar hakkında bilgiye sahipseniz en iyi seçenek toplama bilgisayardır. Ne iş için kullanacağınızı bilirsiniz ve bunun için ne işinize yarayacağınıda kendiniz şekillendirebilir ve en iyi performansı elde edebilirsiniz. Mesela Marka Bilgisayar’da Mouse + Klavye ücretini ödersiniz. Eğer oyun oynayan biriyseniz Mouse + Klavye’yi sonradan değiştirmek isteyebilirsiniz standart araçların dışında Gaming Mouse ve Klavye seti almak isterseniz ek ücrette ona vereceksiniz. Ama hiç standartına para vermeden direkt istediğinizi satın alabildiğiniz için de toplama bilgisayar iyidir.
Eğer yeteri kadar bilmediğinizi düşünüyorsanız. İnternet üzerinden parça önerileri paylaşılıyor bunlardan esinlenerek de bilgisayarınızı oluşturabilirsiniz. Yine’de acemi iseniz Fiyatı Yüksek olsa bile Markalı Bilgisayar’ı tercih ediniz size daha güvenli ve profesyonel bir alışveriş sunar.
Yine’de en doğru karar sizin umarım tam istediğiniz gibi bir bilgisayar satın alır veya kendiniz toplarsınız başarılar!
Sürç-i Lisan Ettiysem Affola. Görüşmek üzere!

20.10.2015 tarihinde bu yazı Saffet ÖNDER tarafından yazılmış olup ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır.

Mahmut YUM

Lise yıllarında kendi sitesini kurarak Webmaster, Server Manager ve en son olarak Network dünyasının içinde kendi bulmuş bir insan parçası. Hepsi hayal de olabilir.

Comments (2)

  • bulgaristan konsolosluğusays:

    24 Aralık 2015 at 13:53

    Bence toplama bilgisayar daha az maaliyetli. Şöyle normal evkurda iyi bir bilgisayarı 3000 TL ye alırken o özelliklerde kendin toplarsan 2000 TL ye kadar getirebilirsin. Bence hiç uğraşmadan direk toplama bilgisayar alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.