Facebook Gizlilik Ayarları

In Genel
27 Aralık 2016
3 min read

İnternet dünyasında en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden olan facebook sürekli olarak güncelleniyor. Peki tüm bu güncellemeler sonrasında gizlilik ayarları nasıl olmalı? Hangi ayarlar benim istediğim ayarları karşılar gibi akıllarda bir çok soru oluşabiliyor. Bu konuların tamamını bu konuda ele alacağız.

Facebook Gizlilik Ayarları Menüsü

Paylaştıklarımı Kimler Görebilir

1.)İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir?  Gönderilerimizin, paylaşımlarımızın güvenliğini ayarlayabilmekteyiz.  Facebook arkadaşların, arkadaşının arkadaşları, herkese açık ya da özel bir grup insan. Şunu aklınızda tutun, bu ayar eski gönderilerinizi görüntüleyebilecek kitleyi değiştirmez, sadece ayardan sonra paylaşacağınız gönderiler için geçerlidir.

Ayrıca bu ayarı gönderiye özel olarak ayarlayabilirsiniz. Her seferinde bu menüye girmek zorunda değilsiniz.

Kısmından gerekli ayarlamaları aynı şekilde yapabilirsiniz.

2.)Tüm gönderilerini ve etiketlenmiş olduğun şeyleri gözden geçir. Bu linke tıklamak sizi hareketler dökümüne götürür. Bir gönderiyi beğendiğinizde, bir yorum yaptığınızda ya da birini fotoğrafta etiketlediğinizde, yaptığınız işlem bu sayfada görünür. Yaptığınız yorumları bulmak için solda bulunan menüden yorumlar sekmesine bakabilirsiniz. Aynı şekilde beğenilerinizi görmek için beğenmeler menüsüne göz atabilirsiniz. Etiketlendiğiniz fotoğraflara da fotoğraflar menüsünden ulaşabilirsiniz.

3.) Arkadaşlarının arkadaşlarıyla veya Herkese Açık paylaşmış olduğun gönderilerin hedef kitlesini sınırla. Bu ayar ile, 1. maddede yapamadığımız eski gönderilerinizi arkadaşlarınızın arkadaşlarından veya genel internet kullanıcılarından gizleyebilirsiniz. Bu menüyü aktif etseniz bile, arkadaşlarınız eski gönderilerinize erişim sağlayabilirler. Dikkatli olun, bu ayarı geri alamazsınız. Yani eski gönderilerinizin görünürlüğünü değiştirmek isterseniz tek tek değiştirmeniz gerekecektir.

İstediğiniz gönderinin görünürlülüğünü istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Gönderinin sağ üst kısmından açılır menüyü açın, Gönderiyi Düzenle’yi seçin, aşağıdan gönderinizi görebilecek kitleyi seçin.

Benimler kimler iletişim kurabilir? – Bu menüden size arkadaşlık isteği gönderebilecek kitleyi seçebilirsiniz. Arkadaşlarınızın arkadaşları ya da herkes.

Aramada beni kimler bulabilir? – Facebook’ta cep numarası ve mail adresi ile arama yapabilirsiniz. Bu ayarları kullanarak insanların sizi cep numaranızdan ve mail adresinizden bulmasını veya bulamamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Facebook hesabınızı Google, Yahoo ve diğer arama motorlarından kaldırabilirsiniz.

Tüm bu ayarları istediğiniz gizlilik düzenine göre yaptığınızda istediğiniz şekilde sosyal medyada güvenliğinizi sağlamış olacaksınız. Sosyal medyada güzel vakit geçirmeniz dileklerimle 🙂

Comments

ideal çalışma izni

Mahmut bey çok işime yaradı facebook’ta gizlilik ayarlarını bir türlü becerememiştim. Sosyal medya sayfaları ilgimi çekiyor sürekli bazı özelliklerin yerini değiştiriyorlar. Önceden yapabildiğim bu gizlilik ayarlarını şu anda sizin sayenizde yaptım. Bakıyorum bazı şeyler eski yerinde durmuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.